Miód Rzepakowy

Miód rzepakowy jest miodem o największej zawartości glukozy i aminokwasów.

Barwa : w stanie płynnym prawie bezbarwny lub lekko słomkowy, po skrystalizowaniu (co następuje szybko), tworzy kompozycję barw - od białej po kremową.

Wskazania lecznicze : Mió rzepakowy jest cenną odżywką regeneracyjną w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.

Skuteczny w leczeniu chorób serca, naczyń wieńcowych i układu krążenia. Potas i magnez zawarte w miodzie wpływają korzystnie na mięsień sercowy, stabilizują ciśnienie krwi i przyczyniają się do zahamowanie procesu miażdżycowego. 

Skuteczny w leczeniu przeziębienia, stanów zapalnych górnych dróg oddechowych. Łagodzi kaszel.

Pomocny w schorzeniach nerek i układu moczowego, wspomaga terapię choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy.

Właściwości miodu rzepakowego wykorzystuje się w leczeniu chorób zewnętrznych.

Oczyszcza chorą tkankę z elementów martwiczych i ropnej wydzieliny.

Szybkie przyłożenie miodu na poparzoną skórę zabezpiecza ją przed tworzeniem się pęcherzy i rozwojem zakażenia.